Diabetische voet

 DIABETISCHE PEDICURE BEHANDELING

DIABETISCHE VOET

Maartje Awater is gecertificeerd Medisch Pedicure


Voor mensen die suikerziekte hebben, ofwel diabetes mellitus, is het van groot belang dat zij hun voeten door een voetverzorger / pedicure laten behandelen.

Een voor “Diabetische voet” gecertificeerde pedicure kan ervoor zorg dragen dat de voeten van diabetes patiënten goed verzorgd worden en dat in een vroeg stadium voetproblemen bij diabetes patiënten worden herkent.


Door regelmatige behandeling van bijvoorbeeld eelt of nagelafwijkingen kunnen er veel problemen voorkomen worden. Hierdoor worden ook ernstigere afwijkingen vroeg opgemerkt.


Verder kunt u ook allerlei adviezen krijgen over de dagelijkse voetverzorging en tips waar u o.a. op moet letten bij het kopen van nieuwe schoenen.

Er kunnen bij diabetes patiënten gemakkelijk wondjes ontstaan, die door een verminderde bloedsomloop en verminderd gevoel in de voeten moeilijk genezen. Een voetverzorger/pedicure houdt dit in de gaten.

Het is daarom ook belangrijk dat bij diabetes patiënten een uitgebreid voetonderzoek gedaan wordt en dit ook, afhankelijk van het diabetes stadium, regelmatig herhaald wordt.


Vandaar dat mensen met suikerziekte naar een voetverzorger/pedicure zouden moeten gaan die het certificaat “Diabetische voet”  hebben.  Zij kennen de risico's.

 

Als u als diabetespatiënt naar een pedicure gaat met de aantekening cq certificaat “Diabetische Voet” dan kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding (tegemoetkoming) van de behandelingskosten.

Meer informatie vindt u op http://www.diabetesfonds.nl.DIABETISCHE

PEDICUREBEHANDELING

€ 32,00

*Eigen bijdrage bij vergoeding: € 7,00


De behandeling bestaat onder meer uit het weghalen van eelt en/of likdoorns, het op de juiste manier knippen en verzorgen (van de zijkanten) van de nagels en indien nodig (bijvoorbeeld bij een schimmel/kalknagel) het polijsten van de nagelplaat.

 

Met behulp van professionele apparatuur wordt u snel en vrijwel pijnloos geholpen.

 

Als afronding van de behandeling krijg u een ontspannende voetmassage.